André De Klerk Opticien Goed Merk Ogen Bergeijk

7 dingen die je NIET moet doen met je bril!

Een goede bril kan best tegen een stootje en goede glazen breken echt niet zomaar. Toch weten we maar al te goed dat een bril niet onverwoestbaar is.

Met deze zeven tips helpen we je om je bril te beschermen!

Tip 1: Leg een bril NIET op de glazen

Heldere glazen kijken een stuk prettiger dan beschadigd glas! Leg daarom een bril nooit op zijn glazen. Dit kan krasjes veroorzaken en dat kan behoorlijk irritant zijn.

Tip 2: Laat een bril nooit los liggen

Om te voorkomen dat de bril stuk gaat, is het aan te raden om altijd de bril in de brillenkoker te bewaren. Mocht er iets zwaars vallen of de bril wordt van een tafel gestoten, dan is ie altijd beschermt!

Tip 3: Gebruik niet zomaar een doek om te poetsen

Niet iedere doek is geschikt als poetsdoek. Zo kan er in WC-papier kleine stukjes hout verwerkt zitten die krasjes kunnen veroorzaken. Gebruik een (schone!) theedoek of nog beter; een microfiber brillenpoetsdoek.

Tip 4: Ga niet zelf sleutelen

Per ongeluk tegen de bril aangestoten en zit ie nu wat scheef? Er is nog geen man overboord, maar laat het rechtzetten aan de opticien over! Wij hebben speciaal gereedschap om de bril weer te herstellen en dat kost u niets!

Tip 5: Leg een bril nooit in de auto achter het raam

Een kind of hond in de auto achterlaten is zeer onverantwoord, maar dat geldt ook voor onze (zonne)bril. Achter de autoruit kan het behoorlijk warm worden en dit kan er toe leiden dat de glazen van de bril verkleuren of van vorm veranderd. Beter dus gewoon in het dashboardkastje (in een brillenkoker).

Tip 6: Gebruik geen chemische goedjes

Let op met welk schoonmaakmiddel je de bril schoonmaakt. Bij het gebruik van bepaalde chemicaliën kan er een reactie optreden met het materiaal van de bril. Wij raden aan om altijd een brillenspray te gebruiken. Een druppeltje Dreft kan ook geen kwaad, zolang er geen citroen in zit. Het (citroen)zuur kan namelijk weer de bril aantasten!

Tip 7: Leg hem niet in het bereik van huisdieren

Last but not least; berg je bril goed op. Je bent echt niet de eerste die een optiekzaak binnenstapt met een kaalgeknauwd restant van wat ooit een bril was. Dieren zijn dol op spelen. Of dat nou met een speeltje, een pantoffel of je bril is.

Hoe onschuldig die lieve beesten ook lijken, berg je bril toch maar goed op!

André De Klerk Opticien Goed Merk Ogen Bergeijk