Glazen

De consument is met name bezig met de zoektocht naar een leuke, comfortabele bril. De opticien daarentegen zoekt ook voortdurend naar het beste glas. Dát is waar het eigenlijk ook om draait.

Bij André De Klerk werken we met glasfabrikant Hoya en dat is een bewuste keuze! Hoya is een echte innovator en streeft continu naar de beste kwaliteit glazen.

Bescherming UV straling ogen goed glas HOYA Opticien Bergeijk

Typen glas

Om u wat op weg te helpen, geven wij hieronder toelichting op de verschillende typen glazen die verkrijgbaar zijn bij André De Klerk Opticiens.

Enkelvoudig

Enkelvoudige glazen heeft u nodig wanneer u óf veraf slecht ziet óf juist dichtbij. HOYA heeft een ruime keuze aan enkelvoudige glazen: van standaard tot zeer geavanceerde ontwerpen, met aanmerkelijk meer kijkcomfort en veel minder oogvertekening bij bijvoorbeeld hogere sterktes.

Enkelvoudige glazen André Klerk Bergeijk Opticien Goed betalbaar Hoya glas

Nulux Active is een innovatief enkelvoudig brillenglas, bedoeld voor mensen die niet prettig of goed zien door overbelasting van hun ogen. Dat maakt TV kijken, een boek lezen of lang achter de computer werken voor hen steeds problematischer. Nulux Active is een brillenglas met een toegevoegde sterkte onder in het glas, voor extra ondersteuning daar waar het nodig is. Het geeft uw ogen rust, comfort en een ontspannen zicht, tot in de kleinste details.

Multifocaal

Een multifocaal glas zorgt er voor dat u zowel dichtbij als veraf kunt zien. Het nadeel is dat bij multifocale glazen sprake is van beeldvertekening aan de zijkant van het glas. Dit komt door de overgang van het verte- naar het dichtbijgebied.

HOYA ontwerpt glazen met optimale benutting van zowel de voor- als achterzijde van het glas, waardoor er sprake is van een minimale vertekening van het beeld. Resultaat: U geniet van een breder zicht en kunt weer moeiteloos schakelen tussen veraf en dichtbij.

Multifocale glazen André Klerk Bergeijk Opticien Goed betalbaar Hoya glas

Multifocaal Maatwerk

Met Hoyalux iD MyStyle V+ biedt HOYA de absolute top in multifocale brillenglazen. Door de hoge mate van individualisering en dankzij de gepatenteerde iBinoculair Harmonization Technology ervaart u helder, haarscherp zicht op alle afstanden, een zeer breed vertekeningsvrij gezichtsveld en de soepelste overgang tussen dichtbij en veraf zien.

Hoyalux iD MyStyle V+ past zich aan u aan, en niet andersom!

Beste multifocale glazen kwaliteit Hoya Bergeijk Opticien

Indoor brillenglazen

Achter uw computer maken uw ogen continu bewegingen tussen het beeldscherm, het toetsenbord en collega’s. Met verkeerde brillenglazen kan kijken vermoeiend zijn, door een onnatuurlijke houding die u aanneemt om alles toch goed te kunnen zien. Dat kan leiden tot nekklachten en hoofdpijn.

Multifocale glazen zorgen voor een ononderbroken zicht van dichtbij tot veraf, maar het zicht op middellange afstand (toetsenbord en beeldscherm) is relatief smal.

Glazen bescherming ogen computer blauwlicht Hoya Bergeijk Opticien

Hoyalux iD WorkStyle brillenglazen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik op kantoor, computerwerk en bepaalde hobby’s, zoals kaarten, klussen en schilderen. Ze corrigeren uw ogen niet alleen op korte afstand, maar bieden een dieper en breder kijkbereik. U hoeft minder corrigerende hoofdbewegingen te maken, zodat u veel prettiger kijkt met deze glazen.

Meekleurende glazen

Met HOYA’s Sensity meekleurende glazen ziet u comfortabel in alle lichtomstandigheden, zonder telkens van bril te hoeven wisselen. Sensity-glazen kleuren buiten vrijwel onmiddellijk op en kleuren binnen snel weer terug tot uitzonderlijk heldere glazen. Dankzij Stabilight Technology bieden ze constante prestaties, ongeacht de omgevingskenmerken of weersomstandigheden.

Meekleurende glazen Hoya Opticien Bergeijk

Of u nu in het directe zonlicht staat of in de schaduw, de kleur van Sensity-glazen past zich aan zonder dat u het merkt. Ze zijn bovendien ideaal om hinderlijke schitteringen weg te nemen, zonder dat dit ten koste gaat van de waarneming van contrast en kleuren. Sensity meekleurende glazen zijn verkrijgbaar in twee diepe, natuurlijke kleuren bruin en grijs en zijn geschikt voor praktisch alle hoogwaardige HOYA-brillenglazen.

Zon & Sport

Dankzij moderne slijptechnieken kunnen in bijna alle zonnebrillen zonneglazen op sterkte worden gemonteerd. Groot voordeel is dat u dan met een zonnebril net zo goed ziet als met uw ‘gewone’ bril. Wilt u glazen die egaal gekleurd of juist in kleur verlopend zijn? Een speciale coating? Of zoek u polariserende- of trendy spiegelglazen? De keuze is groot en een zonnebril in uw eigen sterkte hoeft zeker niet duur te zijn.

Hoya Gespiegelde glazen Opticien Bergeijk Goed

HOYA Coatings

De Hi-Vision LongLife coating van HOYA, is ’s werelds hardste brillenglascoating. Krasvast, filtert hinderlijke schitteringen en biedt extra comfort bij het werken met een beeldscherm of tijdens het rijden in het donker. Bovendien hechten water, stof, vet en vuil zich nauwelijks aan het glas.

Er zijn twee optionele coatings die belangrijk zijn om te vermelden. HOYA “Blue Control” en HOYA “UV-Control”.

HOYA Blue Control

Door intensief beeldschermgebruik worden onze ogen blootgesteld aan een buitensporige hoeveelheid blauw licht, ook bekend als hoogenergetisch zichtbaar licht. Dit kan leiden tot overbelaste ogen, vermoeidheid en slapeloosheid.

HOYA BlueControl is een coating voor brillenglazen die dit schadelijke licht neutraliseert. Dit voorkomt vermoeidheid en overbelasting van de ogen. Uw ogen blijven niet alleen in een betere conditie, maar kijken wordt comfortabeler en kleuren krijgen een natuurlijker karakter.

Blauwlicht bescherming ogen glas HOYA Opticien Bergeijk

HOYA UV-Control

Hoewel we UV-straling nodig hebben voor de synthese van vitamine D, kan te veel blootstelling schadelijk zijn voor de ogen. Normale brillenglazen absorberen UV-straling via de voorzijde van het glas, maar via de achterzijde wordt UV-straling alsnog in de ogen gereflecteerd.

HOYA UV-Control is een unieke coating op de achterzijde van het glas, die voorkomt dat UV-straling via deze zijde in de ogen wordt gereflecteerd. Deze coating biedt daarmee maximale bescherming tegen UV.

Bescherming UV straling ogen goed glas HOYA Opticien Bergeijk